Sunday, January 28, 2007

Mitt fiske 2006

En summering av 2006.
Året har varit ganska hårt uppstyrt vid BigFive för min del.
Tidig start med lax på 8.2 kg. Februari och mars frös inne. Några sporadiska pimpelturer, men inget helhjärtat från min sida. Vid trollingpremiären fick jag snabbt ganska 6 laxar för egen del.
Behövde inte mer så fisket efter lax avstannade för min del.
Fick äran att följa med Fixarn å Proteskungen på gösfiske dagen efter isen gick på Hemmaplan.
Den aprildagen tog fixaren 3 gösar varav hans största under 2006 !!
http://gladh.blogspot.com/2006/04/aprilgs.html
Det kom in napporter om gäddor utanför Bosses Marin under maj, så jag gjorde 2 riktade försök efter gädda då. Andra turen får jag en på 7.2 kg på en jättejigg trollad på riggen.

En morgon i juni innan jobbet provar jag ett pass efter gös. Kl 10 i gassande solsken får jag en gös på 5.9 kg. Stämplar in på jobbet helnöjd. 3 av BigFive klasserna är nu väl täckta. Anständiga poäng i alla 3. Lägger därför under juni-juli lite tid på att kolla upp abborrvatten. Verkar som om alla andra får kiloabborrar utom jag......! Blombergs förnedrar mig, Kuddfiskaren leker med mig, han får abborrar på allt tom stora skeddrag! 10-2 typ.
Fixaren drar en fin borre på 1.2 kg, MG och Proteskungen plockar borrar över kilot på nästan varje tur. Tror jag är inne på 7-8:e turen då jag lovat ett pb åt min son. Han har 520 gram så det borde inte vara några problem. Han blir lovad alla huggen tills pb:et är klart, startar med 3 hyfsade 4-5 hektos, men sedan dör det ut. Sonens sommarlovsvanor gör att han efter ett tag somnar. Då hugger det i ytan. Hm, hur göra? Jag kör in den själv.
Abborre 1. 150 kg. Ser faktiskt till att sonen får sitt pb 760 gram. Pust!
http://gladh.blogspot.com/2006/08/sov-inte-bort-dina-mjligheter.html
Sommaren går med en massa jobb. Hulda Öluffa i Kr.hamns skärgård bl.a. Få tillfällen till fiske.
http://gladh.blogspot.com/2006/07/sommarjobbet.html
Semestern går med bl.a besök på Kosteröarna. Sista dagen på semestern tänker jag göra ett fiskepass. Kollar runt med polarna men ingen kan eller vill. Denna dag kommer jag aldrig att glömma:
http://gladh.blogspot.com/2006/08/sista-semesterdagen.html
http://www.fiske-feber.se/predator/bjorn_gladh.htm
Vinner NWTs på hugget i gösklassen!
Är med på 10 i topplistan i Sverige på gös.

BigFive är härmed avgjord säger MG med en mix av David Beckham och Alexander Lukas mot körpnivå på de andra.
Men MG, Proteskungen och Kuddfiskaren ligger alla 3 över 300 poäng så för säkerhets skull tränar jag på öring på sluttampen. 3:e försöket kommer det en öring, lax och trut i samma veva, där öringen väger över 7 kg. 487 poäng i B5!! http://dreamfishing.se/pics/bgpris.JPG

Roligt har varit sonens två pb, abborre och gös. Annonsförsäljarens nya pb på gös och abborre på två turer på raken!!! http://gladh.blogspot.com/2006/10/vrmlands-strsta-gs-i-r.html
och abborren på 1.3 kg.
Men det jag aldrig kommer att glömma är gösen på 8.9 kg.

Tack grabbar för den konkurrensen jag hade fram till 13/8 i alla fall.

No comments: