Tuesday, June 07, 2005

Nationaldagen! Hur firar man den?

Ja, nu fick man för första gången uppleva en röd dag när det är 6/6!
Inga traditioner att luta sig tillbaka på hur man ska fira Sveriges Nationaldag.

T.G´s förslag att flugfiska öring var svårt att motstå!

Kontakt med Pelle i Hole, så var båten och fisket i Hinnsjön klart.
Blåsig nordanvind och kallt, typisk svensk sommar. Prognosen kändes inte så bra.
Väl framme påklädda med flecceunderställ tömmer vi båten och ser vi direkt storvingade insekter "Vulgator" ? De driver med vinden.
Vi väljer att ro fluga ett tag för att se om vi hittar någon intressant plats.
Mitt i sjön är en kille i kanot (gröna) uppankrad. Vi ser hur han drillar. Väl ditkommen ser vi ett större antal vak ca 6-7 st. Vårt ankare biter inte i den hårda vinden, så försöket med torrfluga får läggas ner igen.

Nytt varv med ro fluga, T.G ersätter flugan med en spinnare. I söderviken får han sin första öring, ca 1 kg. Vi fortsätter att ro tillbaka hela sjön upp mot vinden. I norr där vinden börjar ser vi en rad med insekter, i ett strömstråk från en udde. Flera VAK på samma ställe. Precis innan vi kommer fram hugger det på min fluga. Wolly Bugger i svart. När vi ankrat upp på vakplatsen kommer det raskt en serie med vak, vilket avslutas med att 4:e vaket kommer på T.G´s torrfluga. Jag kvitterar lite senare med en öring som hugger direkt i utlägget av flugan.
Missar dessutom några stötar.

Kvällen kommer och vaken upphör. Vi fortsätter att ro fluga, bägge nu med Wolly Bugger.
Summa summarum fick jag 3 st, 2 returer och 5 missar. T.G får 3 st. Fiskekortet gäller för 3 st /person. Därför avslutar vi när T.G tar sin sista.

Kom ihåg tidpunkten 6/6, vulgator och Wolly Bugger!!

No comments: