Saturday, March 29, 2014

Höjdardag i Millesviks Skärgård



Årets bästa dag hittills?
Millesviks Skärgård hägrade för oss.
Så här beskrev frun det hela:

Vilken kanondag!! Millesviks skärgård är svårt att ta sig ut i eftersom det inte finns någon allmän väg fram till Vänern längs med hela västsidan på värmlandsnäs, dessutom är det fågelskyddsområde och landstigningsförbud mellan 1 april och 30 september så detta var sista chansen att försöka ta sig allra längst ut bland kobbar och skär.
Det var hopplöst överallt men till slut hittade vi en gubbe som vi frågade lite försiktigt om han visste något ställe där vi kunde sjösätta. Han grymtade lite men klämde till slut fram - ja dä ä ju törrt på väga så ni kan få köre på mi väg da. Dä ä e brögge där nere som ni kan sjösätte ve...
Jag kunde ha PUSSAT på gubben!!!
Och nu har vi paddlat i vackraste skärgården och det hettar i kinderna och hjärtat slår glädjeskutt över all vackerhet ögat mött. Fasen jag skulle ha pussat på gubben, det var han värd!
 
Sagolik utsikt och sagolikt god mat.
Förrätt jordgubbar, Varmrätt lättrökt lax med pasta. Dessert Creme Bruilé där sockerlagen var bränd med stormtändaren. 3.5 graders bubbel som dryck. Tjusig Donna som sällskap. Jisses vilken dag!!
 

No comments: