Thursday, December 21, 2006

Vinterfiske Vänern(Dalbosjön).

Det blåser ju fortfarande på Vänern. Nya ännu bättre napporter.
Lusläster ännu en gång SMHI ´s prognoser. Tolkar det som om söndagen 17 dec kan innebära ett nytt försök. Kanske lite medvind ut i den 3-7 NW vinden, förhoppningsvis lägger det sig lite under dagen så vi får en lite lättare hemresa. Annonsförsäljaren hänger på. Röda Volvon gör nytta för pengarna. ( 0 kr)
Väl nere ringer vi till laxgodismottagaren. - Hallå! Hur ser vindarna ut? Här blåser det knappt inget just nu, aningen drag från SO bara. Snacka om rätt prognoser!!
Väl ute på plats ser vi ett måsdyk. Styr mot det och strax innan hugger det på riggen. Efter ca 20 minuter med lite upprensning ombord kommer en fin lax på 7.04 kg i håven. Annonsförsäljarens största i år på Vänern.
Lite senare släpper vi tillbaka en laxbäbis samt en gädda på 4.5 kg som hugger på en ministrikepro i ytan? Knepigt beteende, gäddan måste ju gå back på den affären.
Sista timmen ligger vi mitt i ett jagande storlaxstim utan att få något påslag själva. Grannbåten drillar 3 stycken med oss på bästa publikplats utan att vara i deras båt.
Ringer dit laxgodismottagaren som får ett dubbelhugg omgående.
http://www.top10fishing.com/upload/dubbelhugg_nr1_300.jpg
Vi har tydligen inte riktigt rätt prylar eller gör inte rätt vid tekniken.

No comments: