Tuesday, November 14, 2006

Yngen

Här kommer några napporter på på rad.

Ett kommunmästerskap anordnades, då J.H är född i Nykroppa så anses han som inföding i dessa trakter.
Vi fick med oss U.S. och A.D. som körde eget team. Samåkte norrut. Vi som 2:or. Vid slalombacken studsar något svart och blankt framför oss. Vi stannar till och plockar upp stödhjulet till A ´s trailer. Då ringer det från de framför oss, - Har ni tappat något? Nä, men ni har det! Va! De saknade inget förrän vi kom ikapp dem och visade upp vårt fynd.

Vid sjösättningen pratades det friskt om taktik och vilka som ansågs ha bäst chanser. Vi fick omgående utmärkelsen "löjfiskarna". 14 båtar åkte ut på det kristallklara vattnet, allt från vanliga ekor till kanske vår båt som var mest utrustad.
Vi kollade upp 2 lokala team, ett körde bara Tasmanien Devils, enligt dem själva brukade de fånga minst en röding varje fiskepass. En av arrangörerna ansågs också ligga bra till. Kalle på Fiske&Fritid har ju sommarstuga i Yngen, så han fick lite favorittryck på sig.
I startavgiften ingick en sjökarta, med markerade fiskeplatser samt ställen att undvika då sjön är väldigt kuperad.
Vi körde på samma ställe som Kalle och där Tasmanienkillen var. Såg några fina stim på några ställen. Lade lite extra mycket tid på de platserna.
Vid invägningen visade det sig att Kalle hade fått pris för sin mikroröding om han inte varit så fumlig vid landningen. Den var så liten att det kändes fel att använda håv. Han tog direkt i linan och fisken lossnar på utsidan. Enda rödingen som var på tydligen i hela tävlingen. 2 laxar fångades ytligt på frilinor. Nära rampen. Tursamt, men så är det. Kul, intressant sjö, vi återkommer.

No comments: