Tuesday, November 14, 2006

Grumstävlingen -06

Grumsträffen är en av de få tävlingar vi ställer upp i. Den sker ju på de vatten vi startade vår karriär på. Ha, Gla Da! var vårt teamnamn, då vet ni vilka som var med. Vi skulle köra plast var det bestämt. (Fixaren får vara skyldig till detta beslut) Innan start pratar vi med LasseStefans, då vi fått tips från hans broder. Vi åker ut till Sydpynten där det kryllar av mås. 2-300 st cirkulerar fram och tillbaka i området. Vi får inget alls. Båtar runt oss verkar inte heller få något. Vi drar mot vårtan. Ser en rejäl virvel i ytan där måsar reagerar direkt. Men icke. Ringer till S.Ö som på morgonen bestämde sig för att följa vårt tips. De har redan fisk i båten.
Upp med alla grejor och raka vägen söderut. Hittar dem, tillsammans med 2 andra båtar. Alla båtar utom vi får godkända fiskar under e.m. utom vi. 59 cm är vår på och det är J.H´s tur att drilla.
Efter lördagen ligger de 3 båtarna vi hade sällskap med på 3, 4, och 6 plats i resultatlistan. Först ligger Göran som satt i mitt kök på tisdagen samma vecka och gick i genom trollingens tekniker och taktiker. De har fått 3 hugg, 3 godkända varav största är en lax på nästan 9 kg. Vi slog ju dem förra året i tävlingens största fisk, då vi mörkade vikten neråt. På vägen in med J.H ´s båt får vi soppatorsk trots att reservdunk fanns med. Den använde vi redan ute vid Åsnegrund. Fetmats hjälpte oss med bränsle sista sjömilen. Alla andra båtar passerade och såg oss då. Söndagen, då hade vi för att undvika pinsamma kommentarer maskerat oss med ny båt och ny taktik. Löja och raka vägen söderut. Blåser lite mer idag. Vid utlägg hugger det på flasher i ytan på 4:e spöt. J.H står ju bredvid så han tar spöt detta hugg också.
Lax på 61 cm. Vi får ytterligare en liten fisk senare på dagen. Platsen är inte lika bra denna dag, men visst fångas det fisk här. Kul plats , då det inte normalt sett är så mycket båt här. Denna gång räcker bensinen hela vägen till hamn. 1/2 liter kvar i huvudtanken, 10 liter kvar i reserven. Vi drar med en gång. Team Hotots med Göran håller undan och vinner hela tävlingen. Göran tackar för tipsen. Varsågod! ( Varför gör jag inte som jag säger själv! )

No comments: