Monday, April 02, 2007

Färskaste laxen jag serverat!

3 turer under vädermässigt görfina förhållanden.
Bleke, soligt och ingen kö vid ramperna. Som ni säkert känner till kan det vara för bra förhållande ur fiskesynpunkt.
1:a turen gick mellan Olyckan och gula villan i en splitter ny båt. Vi saknade t.o.m. vissa delar av utrustningen. Fick improvisera med det som var med. Kanske därför som vi inte fick ett enda hugg på 6 timmar. Många båtar gnällde på vhf:en. Vi hade ca 25 runt oss, såg 4 håvningar.
2:a turen var en halvdag då jag skulle jobba kväll. Egna båten. Mitt under en lågsniffning av två JAS, hörde den första med en smäll, tittade upp och såg nr 2, sekunderna efter kommer smällen efter den andra, någon sekund senare niger ett djupriggs-spö så nätt. Lax 4 kg.
Allt som hände, hände på dessa 25 sekunder.
3:e turen gick till Dalbosjön. Slog följe med 2 team från Säffle och lade i vid den platsen jag fick 9.6 kg ´s laxen 05. Knappt inga stim förrän vi hittade en 30 meters håla. Efter några resultatlösa timmar vände vi åter till 30-hålan, nu var vi ensamma. Efter två löpor hugger det på ytan, tappas efter ett tag, ca 4 kg. Annonsförsäljaren hävdar bestämt att han inte gjorde något misstag.
Vi har hittills kört med 10 plast, men nu skickas det på 3 löjor. En av dem sitter bakom den rosa flashern som var bra i mars början. 5 minuter senare ser jag när det löser ut. Lax 4 kg. Klockan är nu 12:00.
Ett telefonsamtal ger oss uppgifter om att ett team i vårt närområde fått 4 godkända, vi letar reda på dem. Precis när vi kommer fram till dem får de sin 5:e godkända. Platsen läggs in i plottern. Frun ringer och säger att vi får gäster ikväll, menyn innehåller ben- och skinnfria laxbitar, VAR är laxen? Vi ska bara köra runt det nätet, då hugger det en lax på löja 20 gram.
Visar sig vara en vild som återutsätts.
Nu är det järnet hemåt.
Klockan 18:00 ringer frun IGEN, potatisen är klar, såsen är färdig, VAR är laxen?
Rensad och klar 20 minuter senare. Som tur är så är gästerna lite sena.
Smakar görgött tillsammans med vitt vin, färskpotatis, spröd sparris och fruns goda sås.
Färskare lax är nog svårt att uppbringa.


No comments: