Wednesday, March 30, 2005

2005-03-28 Baggerud

Försov mig! Ingen reaktion trots att alarmet gick på vid 03:45, men när A.D. ringde vid 04:40 fick jag fart. Innan 05:00 var jag hos A.D. då kunde vi hämta J.H´s båt som vi skulle låna denna dag.

Väl framme så var det kö och det var flera man kände så det blev lite småprat om beten o.s.v men det gick ganska snabbt att sjösätta. Poseidon, Gladiator, P.s trolling, Cadputer, Kräft-jonas, Kalle FiskeFritid m.fl.

Vi gasade ut till premiärplatsen och det dröjde inte så länge till första hugget som var på riggen ( 32 fot) .
Det var en härlig första rusning som lovade gott men p.g.a det kalla vattnet så var kampen över ganska snabbt så vi kunde håva denna feta lax. (nytt PB) för A.D. Den högg på tacklad löja och klockan var c:a 8.30, efter detta så blev det en liten öring och 2 påslag innan det stora lugnet kom.

Inget........................................................

Inget före 17.00 då det ryckte till i ett riggspö jag som var ruggit drillsugen kastade sig på spöt å då gäller det att hålla sig undan. Efter att vi gnällt över lugnet så fick vi igen ordentligt med att 3 linor trasslat sig av någon konstig anledning, kanske laxen hjälpte till med det. Men vi tog det lugnt och det hela fixade sig galant och laxen vägde 6 kg och tog på löja. Vattnet höll sig vid 1,2 grader vi hade ganska soligt och en sv vind runt 3-6 s/m.
Flasher, ca 30 fot var facit.

Allmänna intrycket var att det var småtrögt, många som bara hade enstaka kontakter.
Kanske 50-60 båtar var ute!

No comments: