Wednesday, March 30, 2005

2005-03-28 Baggerud

Försov mig! Ingen reaktion trots att alarmet gick på vid 03:45, men när A.D. ringde vid 04:40 fick jag fart. Innan 05:00 var jag hos A.D. då kunde vi hämta J.H´s båt som vi skulle låna denna dag.

Väl framme så var det kö och det var flera man kände så det blev lite småprat om beten o.s.v men det gick ganska snabbt att sjösätta. Poseidon, Gladiator, P.s trolling, Cadputer, Kräft-jonas, Kalle FiskeFritid m.fl.

Vi gasade ut till premiärplatsen och det dröjde inte så länge till första hugget som var på riggen ( 32 fot) .
Det var en härlig första rusning som lovade gott men p.g.a det kalla vattnet så var kampen över ganska snabbt så vi kunde håva denna feta lax. (nytt PB) för A.D. Den högg på tacklad löja och klockan var c:a 8.30, efter detta så blev det en liten öring och 2 påslag innan det stora lugnet kom.

Inget........................................................

Inget före 17.00 då det ryckte till i ett riggspö jag som var ruggit drillsugen kastade sig på spöt å då gäller det att hålla sig undan. Efter att vi gnällt över lugnet så fick vi igen ordentligt med att 3 linor trasslat sig av någon konstig anledning, kanske laxen hjälpte till med det. Men vi tog det lugnt och det hela fixade sig galant och laxen vägde 6 kg och tog på löja. Vattnet höll sig vid 1,2 grader vi hade ganska soligt och en sv vind runt 3-6 s/m.
Flasher, ca 30 fot var facit.

Allmänna intrycket var att det var småtrögt, många som bara hade enstaka kontakter.
Kanske 50-60 båtar var ute!

Thursday, March 24, 2005

Vänerpremiär -05

Kom en kanonnapport från Salmonseeker om laxfiske utan dess like! 35 kontakter!!!!!

Se: http://fiskeland.softit.net/pstrolling/gbok.asp

J.H. å jag drog direkt dan därpå 050323. Confibran.
6 kontakter på 6 timmar, 1 godkänd, 1 vild, 1 retur samt 3 tappade.
Strålande sol, spegelblankt, 1.0-1,3 grader. Kils Udde. 45-50 meter.

Abel/rigg + blå skalle/30 fot tog alla 3 som hamnade i båten!

Monday, March 21, 2005

Sista isfisket för året?

T.G. ska till varmare trakter en vecka, han insåg att det kan bli sista isfisketrippen för i år. Samtidigt som H. packade solskydd, bikini, sandaler m.m. gick T.G. igenom isborr, pimplar, pirkar m.m.
Snacka om kontraster!!

Var hos T.G. kl 11:00 på sjön vid 11:20 (P.sjön).

Ett snabbt gäng med borrar +2 st mört, ut med ismetespöna. Sedan hände ingenting!!
Solen låg på, räven slank över isen, korparna "klongade" i skogen samt en och annan orre kuttrade i tidig spel yster.

Hemma innan FBKmatchen.

Monday, March 14, 2005

Vänersik?

T.G. ringde och frågade om jag ville med ut till "flaggstången". Han har en kollega som hade tillgång till vägen ända ut till udden. Lite nostalgi, det var här vi hade våra första sikkontakter för ca 25 år sedan. Då slumpmässiga vid abborrpimpling. Kollegans dotter ca 5 år var med.

Vi kom ut vid 14:00 och provade isen, ca 10-15 cm var den.
Ett flertal hål borrades i viken öster om stugan, men inte en enda kontakt någonstans.
Siktdjup ca 2,5 meter.

Frisk luft och en inventering av pimpel grejerna var det positiva med dagens tripp.

Wednesday, March 09, 2005

Napport Alstern 2005-02-17

Alstern, tidigt en torsdag morgon före jobbet.
Mörtarna hämtade kvällen innan, inga problem denna gång. A.D. hade en sänkhåv.
Vi bestämde att vara där ca 06:30.
J.H. skulle dyka upp med egen bil.
J.H. fick en räkmacketur, mörten fångad 22:00, hålen borrade 06:35, hugget uppmärksammat06:45, gösen fångad06:48, ytterligare en 06:50, han bröt dock av sitt vita abuspö.

http://hem.passagen.se/club30/fin_vy_alstern.jpg

Jag och A.D. fick åka till jobbet 08:00 utan att fått känna på något i gösväg själva.

Florida resan!

Måndagen 3/1 vid Islamorada Florida. 15-20 kontakter, Mahi-Mahi (Dolphin) på ca 5 kg mumma till middag senare.
5 st avkrokade Sailfish mellan 45-65 pound, 4 st tappade under fighten. 2 st dubbelhugg bland dessa. Bilder finns bl.a här:
http://hem.passagen.se/club30/sailfish.jpg
http://hem.passagen.se/club30/sailfish3.jpg
http://hem.passagen.se/club30/dolphin.jpg

Barracudor, King mackerel samt en st Wahoo som klev av innan tafsen syntes. Massor med flygfisk, ballyhoos samt en sorts sardiner som försökte komma undan "packs" med jagande rovfiskar.
Flera 1:a parkett när andra båtar drillade närmare än 50 meter från oss.
Vill ni ha lite tips på när var hur från Key West hjälper jag gärna till. Min guide sa att under maj-juni har han en medelvikt över 100 pound på sina fångade tarponer!

Handmatade tarponer i 50 kg´s klassen, även stingray´s senare under veckan. Snorkeldök på reven såg snapper, parrotfish, eyellowfin´s m.m 27-28 grader i skuggan. Handlade en del på Bassproshop i Islamorada.

Napport 2005-01-29

Vi har fått napporter om bra fiske och fiskesugna som vi var togs beslut om en tripp på Vänern. Upp tidigt, fram med båten. Isen låg vid rampen, men efter lite bankande med en 2tum6 kunde vi lägga i och vända båten. Vi "lekte" isbrytare första 30 meterna för att nå fritt vatten. Raka spåret till 106:an, massor med stim & bågar på lodet + en stigande temp ju djupare det blev. Maxade på 2.8 grader.
Vi körde och körde, stänket frös på båten samt att det underkylda regnet bildade isskikt på kläder, mössa, hår m.m. Såg lite mysko ut faktiskt!
Jag och A.D tittar på varandra, - Vad gör vi här? Alternativet: fika, gosa med fruarna började bli intressantare och intressantare. Vi bröt efter bara 6 timmmars fiske! Ett hugg!
-Va! Är ni hemma redan var kommentaren.

Napport 2005-03-06

TG och AG ville följa med till gössjön. Vi hade lite problem att hitta djuphålan, men till slut var vi i kanterna. Ingenting hände på flera timmar. TG drog både mört och borrar på grunt vatten. Efter 12:00 flyttade vi in donen, då började det hugga. TG bommade en grovsing, tafsen ! gick av! inte linan.

Napport 2005-02-19

Efter lite rundringningar om det var OK med angeldon, stack vi iväg till sommarens "Heta". Anlände vid 8 tiden. Dubbelhugg omgående. Gädda uppe på grundet ca 4.5 meter. Vi flyttar succesivt utåt mot djupen. Ett bestående intryck av dagen var att det hände dubbelhugg ( 4 st) men där i mellan hände inget. På morgonen var huggen grunt medans mitt på dagen högg det runt snöfläckarna, men inte på blankisen.
Träffade FVO ansvarig K. Vi fick egentligen inte dona men om vi tog upp gäddorna var det OK! Sista gäddan var rejält runt om magen och en fiskstjärt sticker fram i svalget.K. fick sina farhågor besannade, en 4 hg´s gös ligger i magen.
Gav oss redan 14:00, grabbarna hade match 17:00. Resultat 11-0 samma som vi hade 11 gäddor - 0 gös.

Välkommen till Gladh!

Hej!

Ska försöka visa lite av mitt fritidsintresse nr 1!!
FISKE